Jubileumloterij S.V. Grol nadert hoogtepunt!

dinsdag 18 januari 2022 om 15:09

Zaterdag 26 mei bekendmaking van de winnaars van 160 prijzen.

GROENLO – De in het kader van het 100-jarig bestaan van de sportvereniging Grol georganiseerde jubileumloterij nadert haar hoogtepunt. Wie gaat er zaterdag 26 mei a.s. aan de haal met de hoofdprijs van de jubileumloterij van de sportvereniging Grol, te weten een fonkelnieuwe auto van het merk Toyota Aygo? Dat is de grote vraag. Maar tevens kijken vele leden van de club alsmede andere belangstellenden reikhalzend uit naar wie er allemaal in aanmerking komen voor één of meer van de maar liefst 160 te winnen, prachtige prijzen. De bekendmaking in het clubhuis van Grol start om 17.00 uur en de inloop is vanaf 16.30 uur.

Onder het toeziend oog van notaris Edwin Roerdink vond zaterdagmorgen 19 mei reeds de trekking plaats van de winnende 160 nummers. Voor deze in het Sportcafé gehouden trekking had de werkgroep jubileumloterij, onder aanvoering van de in het jubileumbestuur zitting hebbende leden Erik Schuurmans en Tom Hoffman, een speciale (beton)molen ter beschikking gekregen van Huijskes-Boevink BV om een zo’n eerlijk mogelijke trekking te bewerkstelligen.

Het waren Hans Scheinck, voorzitter van S.V. Grol, en Theo Huijskes, voorzitter van het jubileumbestuur ‘S.V. Grol 100 jaar’, die om beurten telkenmale tien lotnummers mochten trekken. Voorafgaande aan dit gebeuren vond er in de bestuurskamer van Den Elshof een voorbereidingsklus plaats, waarbij door de extra versterkte werkgroep jubileumloterij, aan de hand van de daarvoor door notaris Edwin Roerdink in een speciaal protocol aangereikte instructies, alles werd geteld, geverifieerd c.q. gecontroleerd.

Spanning tot het laatste moment   

Door de organisatie is er bewust voor gekozen om de spanning tot het laatste moment op te voeren. Anders gezegd, er wordt gewerkt richting een ware apotheose op zaterdag 26 mei. Wel zullen de 160 winnende lotnummers, zowel online als in de Groenlose Gids van woensdag 23 mei, gepubliceerd worden. Op die manier kan iedereen zien of er op zijn of haar jubileumlot(en) een prijs is gevallen. Maar welke prijs (een auto, een fiets, een voetbalreis, een koelkast, een ballonvaart, gratis winkelen, cadeau- of dinerbonnen enzovoort), blijft tot het laatste moment ongewis. Alle 160 prijswinnaars worden persoonlijk uitgenodigd om zaterdagmiddag 26 mei aanwezig te zijn bij de bekendmaking. Ook familieleden en overige belangstellenden zijn van harte welkom. Dit alles onder het motto: ‘Hoe meer zielen, hoe meer vreugde!’

Jubileumweek in september

Na zaterdag 26 mei wordt door de Groenlose voetbalclub toegeleefd naar de jubileumweek in september. Dit beginnende op dinsdag 18 september, de geboortedag en dientengevolge de 100e verjaardag van de vereniging. Een week tot en met zondag 23 september, die helemaal in het teken zal staan van diverse activiteiten en festiviteiten. Alvorens het zover is, staan eerst nog activiteiten als het Internationaal Marveldtoernooi (31 mei tot en met 3 juni), Special Olympics
(8 tot en met 10 juni), afsluiting van het seizoen 2017-2018 (16 juni), jeugdkampen, enzovoort, enzovoort op het programma. De nieuwe voetbalcompetitie in het seizoen 2018-2019 start in het weekend van 22 en 23 september. Maar het is nu al bekend dat alle teams van Grol in dat weekend niet in competitieverband in actie hoeven te komen vanwege de viering van het 100-jarig bestaan.

Door:Theo Huijskes