Spetterende Carnavalsavond bij s.v. Grol!

zaterdag 19 juni 2021 om 11:38

Met buutreedner Jan Riesewijk in een hoofdrol.

De traditionele carnavalsavond van de sportvereniging Grol, ieder jaar te houden op de woensdag voorafgaande aan de drie dolle dagen, stond deze keer in het teken van het
100-jarig bestaan. Het Sportcafé op het sportpark Den Elshof was daarom extra sfeervol aangekleed en door de organisatie was gezorgd voor een avondvullend programma, dat met het oog op het eeuwfeest van de plaatselijke voetbalclub enkele hoogtepunten kende.

Een hoogtepunt, in dit geval een meer dan geslaagde ‘uitsmijter’, was in ieder geval het optreden van de bekende buutreedner Jan Riesewijk uit Losser. Zoals bekend worden dit jaar alle reguliere activiteiten in het jaarprogramma van de s.v. Grol van een ‘Grol 100-sausje’ voorzien. En dit sausje betrof in dit geval de aanwezigheid van één van Twente’s beste buutreedners. Riesewijk verplaatste zich bij zijn optreden andermaal in de rol van Johannes Plechelmus Kardinaal Schöttelkaamp en deed dat ook deze keer met veel verve. Riesewijk, die onlangs door de jubilerende carnavalsvereniging De Knunnekes is benoemd tot Ereknunnik, was na afloop erg enthousiast over de gezellige sfeer in het clubhuis van Grol en de ontvangen waardering voor zijn optreden. “Met Groenlo heb ik de laatste jaren een hechte band opgebouwd. Het is in mijn beleving een uniek carnavalsstadje, waar men alles goed voor elkaar heeft. Ik kom er graag, voor mij een warm bad. En dat men mij ook nog eens benoemd heeft tot Ereknunnik, nota bene als opvolger van niemand minder dan Herman Finkers, is natuurlijk helemaal geweldig.”

 

Huiskamerorkest van Grol
Zorgden een tweetal aanstormende talenten, te weten Pim Westervoorde en Quint Veld, voor de presentatie, het huiskamerorkest van Grol tekende voor de muzikale noot en Patrick Pos stond garant voor enkele vocale intermezzo’s. Wat dit laatste betreft, waren het ook de leden van de technische commissie van De Knunnekes, waartoe tevens stadsprins Henk-Jan I en adjudant Maurice behoren, die voor een daverend vocaal hoogtepunt van de avond zorgden. Gepaard gaande met een ongekend enthousiasme en een hoogstaande carnavaleske passie, werden de helemaal aan Grolle en haar carnaval gerelateerde nummers ‘Dow bus mien stad’ en ‘Dee twee van de TC’ vertolkt, hetgeen voor een daverende ovatie zorgde. Daarnaast zorgden Grolvoorzitter Hans Scheinck en UTO-vertegenwoordiger Rob Oude Luttikhuis (bijgestaan door het orkest van de Grolse kegelclub) voor een hoogstaande buut en droegen ook het duo Jürgen (Doppen) en Emiel (Garstenveld), alsmede Jonkheer en tevens Grolse Boys-lid Daan Schuurmans een verbaal steentje bij aan een in alle opzichten geslaagde avond. Ter afsluiting was het uitbater Rob Porskamp van het Sportcafé, die namens het Biergenietschap Groll het prinsenpaar van 2018 en hun partners Marloes en Janine toesprak en evenals Grolvoorzitter Hans Scheinck bloemen en enkele attenties aanbood, waarna de stadsprins en zijn adjudant het officiële gedeelte met een toepasselijke toespraak afsloten.

(Theo Huijskes)